Hoe werkt kunstuitleen voor bedrijven?

Neem direct contact op
1 Inventarisatie tijdens afspraak op locatie

Inventarisatie tijdens afspraak op locatie

Om uw wensen te kunnen omzetten in een concreet voorstel komt onze Art Consultant, vrijblijvend, bij u langs op locatie. Tijdens deze afspraak worden zowel de voorkeuren alsmede de ruimtes geïnventariseerd. Doel van deze afspraak is richting krijgen bij de wensen qua kunstwerken / kunstenaars en budget.

2 Concreet Collectievoorstel

Concreet Collectievoorstel

U ontvangt binnen een week een ‘Collectie Voorstel’. Hierin vindt u visueel, per ruimte, de collectie mogelijkheden en per kunstwerk een helder overzicht van de kosten. Dit geeft een visueel overzicht van de collectie die mogelijk bij u in uw bedrijf komt te hangen. Ook een totaal financieel plaatje ontbreekt uiteraard niet.

3 Beslistraject

Beslistraject

Het Collectie Voorstel geeft u de mogelijkheid om een volgende stap te zetten binnen het traject: u kunt ervoor kiezen om aanpassingen te doen aan kunstwerken en/of budget of het Collectie Voorstel helpt u intern de beslissing verder te bespreken.

4 Inrichten van de locatie

Inrichten van de locatie

Na een akkoord wordt uw organisatie, op het afgesproken moment, ingericht door het Kunsthuizen team.

De financiële regelingen voor bedrijven en instellingen op een rijtje

U betaalt 1,26% huur over de waarde van de gehuurde collectie.

U bent vrij om per 12 maanden de collectie te wisselen.

Voordelen: Maximale flexibiliteit, alle kosten voor de uitleen (1,26%) zijn aftrekbaar.

Nadelen: Geen opbouw van spaartegoed of eigen collectie. (overigens behoudt u te allen tijde het recht de kunst aan te schaffen tegen de oorspronkelijke waarde)

U betaalt totaal 3% over de waarde van de collectie. Deze is opgebouwd 1% kosten voor de uitleen en 2% is een spaartegoed wat wordt opgebouwd. Het spaartegoed kan worden aangewend voor de aanschaf van kunst naar keuze.

U bent vrij om per 12 maanden de collectie te wisselen.

Voordelen: Maximale flexibiliteit, kosten voor de uitleen (1%) is aftrekbaar. Snelle opbouw van spaartegoed aanwendbaar voor aankoop van kunst.

Nadelen: Bij aanschaf kunst staat de kunst voor het volle aanschafbedrag op de balans (is daarna wel jaarlijks af te schrijven).

Bij operationele Kunstlease betaald u een vast maandbedrag. De looptijd van de uitleenperiode bedraagt 60 maanden en na deze periode heeft u het recht de stukken te kopen voor (het aantrekkelijke bedrag!) van 20% van de oorspronkelijke waarde.

Het staat u vanzelfsprekend ook vrij om een geheel nieuwe collectie te leasen of de overeenkomst natuurlijk kostenloos te beëindigen.

Voordelen: De maandbedragen worden volledig als kosten geboekt én aan het einde van de looptijd mogen de stukken tegen 20% van de aanvangswaarde gekocht worden. (voor dit bedrag staan ze dan ook op de balans en eventueel overname in privé wordt hierdoor aantrekkelijk).

Nadelen: De regeling is minder flexibel. De looptijd is vast 60 maanden en er wordt geen spaartegoed opgebouwd (wel een recht tot aankoop van de geleasde collectie). Tussentijds wisselen is niet mogelijk.

U betaalt 25% van de waarde van de collectie aan en voldoet de rest d.m.v. een renteloze afbetaling in 12 termijnen.

Voordelen: Geen uitleenkosten en snelle opbouw eigen kunstcollectie.

Nadelen: Geen flexibiliteit van wisseling en uitleen.

Contact

  • Hidden

Bellen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Neem een kijkje in onze veelgestelde vragen voor snel antwoord op de meest voorkomende zorgen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Voordelen

Kwaliteit

Hoge service

Marktleider

Deze bedrijven gingen u voor

Nieuw in de collectie

Big City Nights II

100 cm x 100 cm € 54,00 p.m.

Amsterdam City Love

180 cm x 130 cm € 97,50 p.m.

Oud Zuid

70 cm x 70 cm € 28,50 p.m.

Perfect Girl

130 cm x 130 cm € 70,20 p.m.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen